Guppy’s kweken: zo doe je dat

guppy kweken

By Marrabbio2 – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=38404469

Guppy’s zijn hele leuke vissen en zijn dan ook zeer geschikt voor de beginnende aquariumliefhebber. Guppen kweken gemakkelijk, veel gemakkelijker dan de meeste aquariumvissen. Je kunt daarom wel stellen dat er bij guppy’s niet echt sprake is van kweken, maar meer van goed verzorgen. Goede verzorging staat bij guppen gelijk aan kweken.

Selectief guppy’s kweken

Wanneer je echt, professioneel wilt kweken moet je goede voorbereidingen treffen. Ten eerste is het belangrijk om een goed kweekgroepje te kopen. Bewust gaat het hier om een kweekgroepje en niet om een kweekkoppel omdat guppy mannen de vrouwen nogal lastig kunnen vallen. Het is daarom verstandig om één guppy man op twee of drie guppy vrouwen te hebben. Het kweekgroepje moet niet alleen mooi zijn, maar ook raszuiver. Daarnaast is het belangrijk dat de individuen binnen het kweekgroepje niet verwant met elkaar zijn. Ze moeten dus geen familie zijn, incest zorgt voor ongezonde, vergroeide en niet mooie guppy baby’s.

Guppy kweek aquarium

Natuurlijk heb je voor het kweekgroepje ook een aquarium nodig. Een aquarium van 60 cm volstaat voor guppy’s, hoewel groter beter is. Het beste is een aquarium van 80 centimeter. Zorg voor voldoende beschutting, zodat de vrouwtjes ook kunnen rusten. De temperatuur kan het beste rond de 24 graden zijn, guppy’s kweken op deze temperatuur het snelste.

Guppy baby’s

Wanneer de guppy vrouwtjes zwanger zijn, dat zijn ze bijna de hele tijd, moet je bedenken wat je met de baby’s gaat doen. Wil je ze in het aquarium laten met de ouders? Dan bestaat de kans dat er een aantal door de eigen ouders opgegeten worden. Dit kan voordelen hebben, de ‘zwakkere’ guppy’s zullen het namelijk niet overleven. De snellere guppy’s zullen zich kunnen verstoppen en zo blijven alleen de sterkste guppy’s over. Wil je toch alle baby guppen houden? Plaats ze dan in een ander aquarium.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...