Guppy soorten / rassen

Guppies staan bekend als kleurrijke visjes. De varianten  die er bestaan zijn erg verschillend; er bestaan guppen in allerlei kleuren en groottes. In dit artikel wordt besproken welke soorten guppen er zijn.

Bij guppen kan men onderscheid maken tussen de gewone gup en de endler gup. Naast deze soorten zijn er ook nog wilde guppen die in Nederland leven. Deze guppen zijn aangepast aan hun omstandigheden.

Normale guppen

Normale guppen zijn de meest gehouden vissen in Nederland en zijn te vinden in elke dierenwinkel. De mannetjes zijn een stuk mooier dan de vrouwtjes, ze hebben prachtige fel gekleurde staarten.

Endler guppies

Endler guppies lijken voor een groot deel op de normale guppen. Het grote verschil is dat de vrouwtjes veel groter zijn dan de mannetjes. De mannetjes zijn vaak mooi gekleurd, maar hebben niet zo’n grote staart als normale guppenmannen. Toch zijn raszuivere endlerguppen zeer geliefd onder aquariumliefhebbers. Endler guppen kunnen voortplanten met normale guppen, daarom raden wij aan normale guppen en endler guppen niet samen te houden.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...