Vissenvoer voor guppy’s, platy’s en meer

Hoe guppen eruit zien, zich gedragen en zich voelen wordt onder andere bepaald door de voeding. In dit blogbericht lees je meer over de voeding van guppen. Daarnaast testen we het guppenvoer van Goedkoopvisvoer.nl .

Guppen in het wild

In het wild eten guppen voornamelijk plantaardig voedsel. In het wild eten ze dus vooral planten, algen en dergelijken. Toch eten ze ook regelmatig insecten of andere kleinere dieren die in het water leven. Guppy’s zijn aan zo’n dieet aangepast, het beste is het om voer te geven dat op het natuurlijke dieet lijkt.

Guppenvoer

Van goedkoopvisvoer.nl kregen we de mogelijkheid om een aantal soorten voer te testen.

guppenvoer

 

We testen:

 • 250ml Guppycolor plus
 • 250ml Spirulina granulaat
 • 125ml Artemia vervanger
 • 200g tabletten mix

Compleet guppen visvoer

guppen visvoer

Link: guppycolor plus
Dit vissenvoer is speciaal voor guppen gemaakt, bij de samenstelling van het voer is hier dan ook op gelet.  De samenstelling van het voer is perfect voor guppen, de vlokken blijven drijven en de korreltjes zinken naar de bodem. Als je veel guppen hebt, zullen ze allemaal gemakkelijk bij het voer kunnen komen. Daarnaast zijn de korreltjes iets kleiner dan het gemiddelde vissenvoer, ook de jongere guppen kunnen hierdoor dit vissenvoer eten.

De guppy’s zelf lijken erg tevreden te zijn over het vissenvoer. Ze happen gulzig toe. Na een aantal weken dit voer te hebben gegeven, valt het op dat de vissen eerder kleur lijken te krijgen. Dit vissenvoer is een hele goede basis voor guppen.

 

Spirulina granulaat

spirulina granulaat

Link: spirulina granulaat

Dit voer is een goede aanvulling op de basisvoeding. Zoals eerder gezegd houden guppy’s vooral van plantaardig voedsel. Spirulina is een erg voedzaam soort alg. De guppen zijn er gek van! Het is aan te raden om de fijnste korrels te selecteren.

Artemia vervanger

Link: artemia vervanger

Artemia is een waterdiertje dat veel wordt gebruikt als voer voor tropische vissen. Omdat artemia voor jonge vissen vaak behoorlijk duur en onhandig kan zijn, is de artemia vervanger een goed alternatief. De voedingswaarden zijn grotendeels hetzelfde. Omdat het voer erg fijn is (zie afbeelding bovenaan dit bericht) kunnen de jongste vissen dit eten.

Nadat we dit voer een tijdje getest hebben zien we dat de jongen veel sneller groeien dan met alleen het basisvoer. Wanneer je dus jonge guppen hebt is de artemia vervanger zeker aan te raden.

 

Tabletten mix

tablettenmix

Link: tabletten mix

Deze tablettenmix is als laatste ook een zeer goede aanvulling voor het guppy aquarium. Deze tabletten kun je op het raam plakken of op de bodem laten liggen. Je zult al snel zien dat de guppen eraan gaan zitten ‘knabbelen’. Erg leuk om te zien en bovendien moeten de guppen er wat meer moeite voor doen: ook fijn!

De tablettenmix bestaat uit:

 • bio tabletten
 • basis tabletten
 • hout extract tabletten
 • spirulina tabletten
 • kleurversterkende tabletten
 • eigeel tabletten


Opmerking: 
alles wat hierboven staat geldt ook voor bijvoorbeeld platy’s en de meeste klein blijvende (sub)tropische vissen.

 

Goedkoopvisvoer ervaring

De bovenstaande producten mochten wij testen van goedkoopvisvoer.nl. Onze ervaring met de webshop is goed.

Pluspunten:

 • Het vissenvoer was allemaal net verpakt.
 • De prijs-kwaliteitsverhouding is super! Je kunt gerust zeggen dat het voer van goedkoopvisvoer van betere kwaliteit is dan het vissenvoer uit de winkel.
 • Het voer wordt snel verzonden.
 • Goedkoopvisvoer heeft een breedt assortiment, als je voer voor schildpadden of andere vissoorten zoekt: je zit meteen goed.

Minpunten:
Geen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...