Guppy aquarium kopen

Bij het huisvesten van guppen, is het belangrijk dat u een geschikt aquarium kiest. Een kom of een te klein aquarium, zijn niet geschikt. Welke aquaria wel geschikt zijn voor guppy’s, lees je hier.

Bij het kiezen van een huisvesting moet er rekening worden gehouden met een aantal zaken die invloed zullen hebben op de grootte van het aquarium. Hieronder een overzicht.

 • Het geslacht van de guppen
  Kiest u er alleen voor om mannelijke guppen te houden? Dan zullen er geen nakomelingen komen, waardoor het aquarium kleiner kan zijn
 • Hoeveel guppen u wilt houden
  Hoe meer guppen, hoe groter het aquarium
 • Welk soort guppen
  Endler guppen hebben bijvoorbeeld minder ruimte nodig dan gewone guppen
 • Hoe snel u jongen kwijt kunt
  Guppen planten zich snel voort, u moet er dus rekening mee houden dat er veel jongen zullen komen. Misschien kunt u ze niet allemaal kwijt via Marktplaats.

Als regel kan worden aangehouden dat een aquarium voor guppen minstens 60cm moet zijn. Dit is nodig om de dieren genoeg zwemruimte te geven en bovendien helpt dit bij het stabiel krijgen van het aquarium. In dit bericht worden twee aquaria besproken, het 60cm en 80cm aquarium van Juwel.

60 guppy aquarium

Een 60cm guppy aquarium is zeer geschikt voor de beginner. Het aquarium neemt niet teveel ruimte in en is bovendien gemakkelijk te verschonen. Guppen zijn subtropische vissen, en hebben dus het liefste een wat warmere temperatuur. De discussie gaat of guppen op kamertemperatuur kunnen of niet, maar wij zijn van mening van niet. Een verwarming houdt bovendien in vele gevallen de temperatuur van uw aquarium constant. Ook de voortplanting van vissen zal door de warmere temperatuur toenemen.

Alles in één: helemaal compleet

Dit aquarium is zeer geschikt voor de beginnende aquarium houder. Het is namelijk helemaal compleet, inclusief verwarming en filter. Het enige wat je nog nodig hebt is een bodembedekking (grind of zand bijvoorbeeld), planten en natuurlijk water. Na 3 weken kun je je guppen gaan kopen! Voor de prijs hoef je het ook niet te laten!

Dit aquarium van Tetra ziet er erg mooi uit en is zeer geschikt voor de beginnende aquariumhouder. Het heeft alles wat je nodig hebt en is voorzien van LED-verlichting. Daarnaast krijg je er gratis vissenvoer bij.

Deze bak is misschien nog wel completer dan de vorige! Het heeft ook een thermostaat, filter, een thermometer, wat vissenvoer en een visnetje. Hij is wat hoger, waardoor er wat meer water in kan, namelijk 70 liter.

Tip: als het kan, is het altijd fijn om een groter aquarium te kopen. Zo hebben je vissen meer ruimte en zal je bak ook gemakkelijker schoon te houden zijn. Dit aquarium van 70L is wat hoger, waardoor je minder ruimte verliest!

Juwel is een bekend aquariummerk en levert goede kwaliteit. Deze Juwel Primo heeft een inoud van 60L en bevat ook alles waarmee je een guppy aquarium kan opstarten.

Als je een écht mooi design aquarium wil, dan is deze bak van Superfish misschien wel iets voor jou. Hij is van alles wat je nodig hebt voorzien en het filter is mooi weggewerkt. De verlichting is op afstand te besturen.

80cm guppy aquarium

Wilt u meteen goed beginnen? Dan is een 80cm aquarium meer geschikt voor u. Zo geeft u de guppen de ruimte, bij het kweken kan dit erg voordelig zijn. Het aquarium zal stabieler zijn en ook zult u nog meer kunnen genieten van uw guppen.