Guppy soorten / rassen

Guppies staan bekend als kleurrijke visjes. De varianten  die er bestaan zijn erg verschillend; er bestaan guppen in allerlei kleuren en groottes. In dit artikel wordt besproken welke soorten guppen er zijn.

Bij guppen kan men onderscheid maken tussen de gewone gup en de endler gup. Naast deze soorten zijn er ook nog wilde guppen die in Nederland leven.

De ‘gewone’ gup

Veel van de guppen die je in de winkel ziet, zijn een mix. Dit betekent niet per se dat deze guppen minder gezond zijn of minder leuk of mooi! Ze komen alleen niet uit een zuivere lijn. Voor de beginner is dit vaak juist leuk, zo heb je een aquarium vol met verschillende kleuren guppen.

Black moscow

De Black Moscow is een kweekvariant met prachtige zwarte sluierstaarten. Het is een populaire kweekvorm, die je soms ook in andere kleuren ziet dan zwart.

Endler guppies

endler gup

Endler guppies lijken voor een groot deel op de normale guppen. Het grote verschil is dat de vrouwtjes veel groter zijn dan de mannetjes. De mannetjes zijn vaak mooi gekleurd, maar hebben niet zo’n grote staart als normale guppenmannen. Toch zijn raszuivere endlerguppen zeer geliefd onder aquariumliefhebbers. Endler guppen kunnen voortplanten met normale guppen, daarom raden wij aan normale guppen en endler guppen niet samen te houden. Doe je dat wel, dan krijg je zogenaamde ‘hybride’ guppen.

Lees hier meer over het houden van endler guppen.