Een aquarium met guppy’s inrichten en indraaien

Voordat je guppy’s gaat kopen en die in je aquarium plaatst moet je eerst natuurlijk je aquarium indraaien, en daarna moet je helaas even wachten. Je moet namelijk eerst je aquarium laten indraaien! Hoe je het beste een guppy aquarium inricht en hoelang en waarom je het aquarium moet indraaien lees je hier.

Als je het aquarium inricht moet je op een aantal dingen letten. Eerst vul je het aquarium met een dunne laag grind, vaak wordt er te veel gebruikt. Dit kan je beter niet doen omdat dat weer water wegneemt waarin de vissen kunnen zwemmen. Als je dat hebt gedaan kan je het filter en verwarming plaatsen. Zo weet je zeker dat je daar straks geen ruimte voor hebt. Ook kan je er dan voor kiezen om die te verbergen tussen planten. Richt je aquarium in en vul het dan pas met water. Als je wilt dat veel baby gupjes het overleven, moet je veel schuilmogelijkheden maken, anders zullen de ouders hun jongen opeten.

Als je je aquarium naar tevredenheid hebt ingericht kan je de apparatuur aanzetten. Je moet het aquarium nu 3 weken laten indraaien. Ga na drie weken naar een dierenspeciaalzaak met een beetje aquarium water en vraag of je het mag laten testen. Als de waterwaardes in orde zijn kan je de guppy’s loslaten in hun nieuwe verblijf!