Welke verzorging hebben guppy’s nodig?

Guppy’s hebben in vergelijking met andere vissen maar weinig verzorging nodig. Ze stellen niet al te hoge eisen, maar het is wel belangrijk dat je het aquarium goed onderhoudt! Daarom hieronder een lijstje wat je allemaal moet doen om je kleurrijke guppies gezond te houden!

Guppen vereisen niet veel tijd, maar het is wel belangrijk om een aantal dingen te controleren. Natuurlijk is het voeren en het verschonen ook van belang.

Dagelijks: Kijken of er dode vissen zijn, die eruit halen. Vissen het liefste drie keer voeren, twee keer is ook prima. Kijken of de verwarming en het filter nog werken.

Wekelijks: ongeveer 40 procent van het aquarium water verschonen. Gebruik kraanwater dat op dezelfde temperatuur is als het aquariumwater! Eventueel nieuwe planten aanvullen als die zijn gestorven.

Af en toe: Als er vuil voor de inlaat van het filter zit, kan je dit weghalen. Het filtermateriaal kan je heel af en toe uitknijpen in aquarium water. Verschoon niet de hele filterinhoud, dan gaan er belangrijke bacteriën verloren.