Guppies houden in het aquarium

Guppies houden doen veel mensen, het zijn geweldige, kleurrijke visjes met een leuk karakter. Als ook jij ervoor wilt kiest om guppies te houden, is dit bericht ideaal voor je. Wij geven een samenvatting van hoe ook jij het beste guppen kunt houden.

Guppen in het aquarium

Een aquarium is het belangrijkste bij het houden van guppen. Kies altijd voor een zo groot mogelijk aquarium. Op deze manier zal je meer kunnen genieten van de guppen en bovendien zullen de guppen zelf tevredener zijn. Guppies zwemmen het liefste in een aquarium van 60cm of groter, lees hier meer over het houden van guppies in het aquarium. Guppen zijn ook in een binnenvijver te houden. In Nederland zijn er ook vissenliefhebbers die guppen in de zomer buiten houden, hiervoor is ervaring vereist.

Temperatuur guppen aquarium

Guppen zijn tropische visjes, waardoor ze het liefst een wat warmere temperatuur als omgeving hebben. Als het kan, kan je daarom het beste je guppies in een aquarium met een temperatuur van 26 graden houden. Guppen zouden ook in het koud kunnen worden gehouden, ze leven soms zelfs in het wild in Nederland!

Filter voor het houden van guppies

Om guppies te houden heb je niet alleen een aquarium en een verwarming nodig, ook een filter is belangrijk. Guppies stellen niet hoge eisen aan de waterkwaliteit, maar een schoon aquarium is wel noodzakelijk. Kies daarom voor een aquariumfilter. Guppy’s willen graag zoveel mogelijk ruimte, koop dus een extern filter. Deze filters zijn ook sterker en filteren het aquariumwater daarom beter.

Guppenvoer

Guppies eten in het wild voornamelijk plantaardig voer. In winkels is speciaal guppy voer te koop, dit voer is geschikt voor guppen. Ook spirulina bevat veel voedingsstoffen voor guppen. Goed voer is belangrijk, zo blijven de guppies actief, tevreden en mooi van kleur. Afwisseling is ook belangrijk bij guppies, geef ze ook eens gevriesdroogd voer.